Wat is de Conjunto Histórico?

De Conjunto Histórico, of Eras de la Sal, is een mooi voorbeeld van de Spaanse industriële architectuur in de 18e eeuw. Het gebied heeft als opslagplaats en werf voor zout gediend van 1877 tot 1958.

Momenteel is het uitgegroeid tot één van de meest authentieke bezienswaardigheden in Torrevieja. Het is een uitstekend voorbeeld van een geslaagd restauratieproject. Het is helemaal teruggebracht naar zijn oude staat waardoor het ons herinnert aan harde werken van de vele generaties lokale. Vooral het herstel van de zogenaamde “stand” moet worden benadrukt. Dit is het houten platform van waaruit het zout van schepen gelost werd. Vervolgens werd het zout via trolleys naar de fabriek in de lagune van Torrevieja gebracht.

De structuur is helemaal weggerot in de jaren ’70. Daarom is het als een ware replica herbouwd. Het hout wat gebruikt is is hetzelfde als het origineel en het is op exact dezelfde plek gebouwd.

Het is te hopen dat het Zee- en Zoutmuseum haar vaste locatie in dit gebied zal hebben.

Op één van de binnenplaatsen van het gebied bevindt zich een uniek podium, dat gebruikt wordt voor Torrevieja’s jaarlijkse Internationale Habanera en Poliphony Competitie. In muzikale kringen wordt de Eras de la Sal beschouwd als de tempel van de Habanera.

Openingstijden

Maandag

Niet beschikbaar

Dinsdag

Niet beschikbaar

Woensdag

Niet beschikbaar

Donderdag

Niet beschikbaar

Vrijdag

Niet beschikbaar

Zaterdag

Niet beschikbaar

Zondag

Niet beschikbaar

Recensie Achterlaten

Uw waardering

Locatie
Infrastructuur
Netheid
Culturele waarde
Prijs
Publiceren...
Jouw beoordeling is succesvol verstuurd
Graag alle velden invullen
Captcha check failed
Helga 26 maart 2016 14:57
Locatie
Infrastructuur
Netheid
Culturele waarde
Prijs

Leuk om te zien, maar is permanent gesloten dus is alleen te bewonderen van een afstand.