De geschiedenis van elche

Elche is een oude stad met een rijke geschiedenis. Het Iberische volk stichtte de stad in het eerste millennium voor Christus, waarna deze meermaals veroverd werd. Eerst namen de Feniciërs en Carthagers de stad in, daarna de Romeinen. Na ongeveer 600 jaar bestuur namen de Goten het stokje over. Zij brachten het katholicisme naar Spanje. Rond 750 na Christus zetten de Arabische Omajjaden voet aan wal in Spanje en startten hier hun eigen dynastie. De Moren (de islamitische bevolking in Spanje) veroverden de stad en verplaatsten deze meer naar het noorden. Vijf eeuwen later kwam de stad weer terug in Spaanse handen onder leiding van koning Aragon. Over de aanleg van de palmentuin bestaat nog steeds discussie, maar over het algemeen neemt men aan dat de Carthagers de eerste palmen hebben geplant.

 

Het Palmenmuseum van Elche

De geschiedenis van de Palmentuinen wordt duidelijk toegelicht in het Palmenmuseum van Elche, dat ligt in de tuin ‘San Plácido’. Ook wordt in het museum met voorbeelden uitgelegd hoe je de onderdelen van een palm kunt gebruiken; vergis je niet, een palm heeft meer toepassingsmogelijkheden dan je in eerste instantie denkt!

Een oeroud gebruik is bijvoorbeeld het vervaardigen van zogenoemde ´witte´ palmbladeren. Men bindt de lange palmbladeren in het najaar omhoog, snijdt deze in het voorjaar af en vormt ze vervolgens tot gedetailleerde religieuze siervoorwerpen. Deze kun je dan op palmzondag op straat bewonderen.

Adres

Ons Adres:

Elche, Spanje

GPS:

38.270067647293, -0.71245782175429

Telefoonnummer:

-

E-mail:

-

Internet:

-

Recensie Achterlaten

Uw waardering

Locatie
Service
Netheid
Infrastructuur
Prijs
Publiceren...
Jouw beoordeling is succesvol verstuurd
Graag alle velden invullen
Captcha check failed
Nevil 12 maart 2017 10:03
Locatie
Service
Netheid
Infrastructuur
Prijs

Leuk voor een dagje uit!