Wat is de palmentuin?

In de buurt van Alicante ligt Elche, een stad met een wel heel bijzondere bezienswaardigheid: de Palmentuin van Elche. De tuin met ongeveer 300.000 palmen staat onder de Spanjaarden bekend als Jardín El Huerto del Cura en vormt een lust voor het oog dankzij de kunstzinnig vormgeving. Dit pareltje bleef natuurlijk niet onopgemerkt: de Palmentuin van Elche staat sinds 2000 ook op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Wat moet je zien?

In de Palmentuin van Elche zul je diverse dadelpalmen en andere palmensoorten tegenkomen die soms wel 30 meter hoog zijn. Verder vind je in de tuinen onder andere cactussen, agaven, granaatappelbomen en vijgenbomen. In het najaar worden de trossen dadels geoogst en worden deze bewerkt tot producten als jam, wijn en likeur.

Een ware eye catcher is de ‘palmera imperial’. Het is een palm met zeven stammen die uit één hoofdstam groeien, het heeft een geschatte leeftijd van 175 jaar. Keizerin Elisabeth van Oostenrijk-Hongarije (ook wel bekend als Sissi) gaf de palm deze naam toen zij in 1894 een bezoek aan Elche bracht.

Adres

Ons Adres:

Elche, Spanje

GPS:

38.270139512515, -0.7124921478362

Telefoonnummer:

-

E-mail:

-

Internet:

-

Recensie Achterlaten

Uw waardering

Locatie
Service
Netheid
Infrastructuur
Prijs
Publiceren...
Jouw beoordeling is succesvol verstuurd
Graag alle velden invullen
Captcha check failed
Donnie 29 mei 2017 10:05
Locatie
Service
Netheid
Infrastructuur
Prijs

Rustgevend om doorheen te lopen, zeker een aanrader!