Geschiedenis van het Alhambra

Toen Mohammed I in 1237 de macht kreeg over Granada, Málaga en Almería, ontstond de dynastie van de Nasriden. Mohammed I, de eerste islamitische vorst in Spanje, vestigde zich in Granada. Hij opperde om een nieuw Alhambra te bouwen voor de vorsten uit het Nasridenrijk en wilde de originele negende-eeuwse citadel aanpassen en uitbreiden. In 1238 werd een ontwerp gemaakt om het nieuwe Alhambra te maken. Dat zou gaan bestaan uit zes paleizen, twee torens en diverse badhuizen. Onder Mohammed I werd het eerste paleis in het Alhambra gebouwd: het Alcazaba.

Verschillende Nasridische vorsten werkten vervolgens aan het Alhambra. Niet alleen werden er meerdere paleizen gebouwd, ook er kwam een irrigatiesysteem voor de tuinen van het Generalife, het buitenhuis met de prachtige tuinen. Met name Yusuf I en Mohammed V zorgden voor een hoogtepunt in de Nasridendynastie. Onder hen groeide het Alhambra, waarin zij allerlei details van de Moorse cultuur verwerkten.

In 1492 heroverden de Spaanse katholieken Granada en daarmee het Alhambra. Kleinzoon Karel V liet in 1526 een paleis bouwen in het Alhambra (het paleis van Karel V), waarvoor hij een deel van het bestaande Alhambra liet afbreken. Zijn vrouw, Isabella van Portugal, voorkwam dat de rest van het Alhambra werd aangetast.

Openingstijden

Maandag

09:00–18:00

Dinsdag

09:00–18:00

Woensdag

09:00–18:00

Donderdag

09:00–18:00

Vrijdag

09:00–18:00

Zaterdag

09:00–18:00

Zondag

Gesloten

Recensie Achterlaten

Uw waardering

Locatie
Service
Netheid
Infrastructuur
Prijs
Publiceren...
Jouw beoordeling is succesvol verstuurd
Graag alle velden invullen
Captcha check failed
E vd Velde 7 januari 2018 14:07
Locatie
Service
Netheid
Infrastructuur
Prijs

Als je van architectuur houdt, is dit het bezoek waard. Verder is de geschiedenis interessant

Vera vanderbeken 1 januari 2018 17:04
Locatie
Service
Netheid
Infrastructuur
Prijs

Het is zeer de moeite om het te bezoeken ,ben er ex geweest en wil Het zeker nogmaals bezoeken super mooi en leerrijk zeker doen.

Er zijn 1 volgende ratings Volgende resultaat