Skip to content

Alhambra in Granada

5/5 - (1 stemmen)

Granada staat over de hele wereld bekend om zijn Alhambra – een magnifiek paleis en fort dat stamt uit de Middeleeuwen. Iedereen die een bezoek brengt aan de provincie Andalusië met beroemde steden als Sevilla, Cordoba en Gibraltar mag het Alhambra in Granada zeker niet overslaan.

Over het Alhambra

Het Alhambra is een middeleeuws bouwwerk van de Moorse heersers van het koninkrijk Granada in Andalusië (Zuid-Spanje). Het wordt ook wel het Rode Paleis of Rode Kasteel genoemd vanwege de rode bakstenen als buitenmuren. Het ligt ook nog eens op een een heuvel in het zuidoosten van Granada, hierdoor heb je ook nog een mooi uitzicht.

In het complex tref je prachtige architectuur en decoratie aan die kenmerkend was voor de Moren. Het marmer, de weelderige plafonds en de muren bekleed met imponerende kaligrafieën zullen je verbijsteren. Zoveel schoonheid in het interieur, je snapt gewoon niet hoe ze het in die tijden voor elkaar hebben gekregen. Je kijkt je ogen uit, zo mooi en zo bijzonder is het Alhambra. Dankzij de succesvolle restauratie krijg je als bezoeker een goed beeld van de Moorse kunst op het Europese vasteland.

Het Alhambra bestaat uit vier verschillende gebouwen, namelijk het Alcazaba, het Casa Real, het paleis van Karel V en het Palacio des Generalife. Dit laatste is het buitenverblijf van de Nasride koningen en wordt omgeven door wonderschone tuinen.

Locatie

info@torrevieja.nl

+34 958 02 79 71

Openingstijden:

Maandag: -
Dinsdag: 09:00 - 18:00
Woensdag: 09:00 - 18:00
Donderdag: 09:00 - 18:00
Vrijdag: 09:00 - 18:00
Zaterdag: 09:00 - 18:00
Zondag: 09:00 - 15:30

Bekijk ook eens een van deze locaties