Skip to content

Cordero de Navarra

Ingrediënten

Cordero de Navarra voor 4 personen

  • 1,25 kg lamsschouder of schenkel zonder been
  • 250 mg runderbouillon
  • 1 meiknol, geschild en in blokjes gesneden
  • 30 g boter
  • één eetlepel olie
  • 1 grote winterpeen, in dikke schijven gesneden
  • 1 uitje, in vieren gesneden
  • 12 grote bol-lente-uien, zonder stengel
  • 6 nieuwe aardappels,doormidden gesneden
  • 1 teen knoflook, uitgeperst
  • 400 g gehakte tomaten
  • 1 bouquet garni
  • 1 eetlepel bloem

En als laatste

  • 80 g diepvries erwten

Bereidingswijze

Verwijder het overtollige vet van het lamsvlees en snijd het in blokjes. Verhit de oven voor op 150 gr C

Verhit de olie en de boter in een vuurvaste stoofpan van 21/2 liter, daarna fruit je de ui en lente-uien 5 minuten op matig vuur, of totdat de ui zacht is. Voeg de knoflook toe, fruit het nog eens 1-2 minuten en haal het dan uit de pan. Doe het lamsvlees in kleine hoeveelheden in de pan en braad het aan. Voeg de gefruite uien aan het vlees toe als het bruin is en bestrooi het met bloem. Giet de bouillon erbij en kook al roerend totdat het mengsel glad is en licht ingedikt. Roer de meiknol, wortel, aardappels, tomaten en het bouquet garni erdoor. Doe het deksel erop en laat het 2 uur stoven, of totdat het vlees gaar is. Roer twee of drie keer tijdens het stoven. Voeg de erwten na 1/4 uur toe en als laatste haal je het bouquet garni eruit voordat u opdient.

Geniet van je heerlijke Cordero de Navarra.

Locatie

Torrevieja

woensdag
23°C
19°C
donderdag
27°C
20°C
vrijdag
28°C
19°C
zaterdag
22°C
13°C
zondag
24°C
13°C
maandag
24°C
15°C
dinsdag
27°C
14°C

Facebook

Website

Openingstijden:

Bekijk ook eens een van deze locaties