Skip to content

Jachthaven Torrevieja

3/5 - (4 stemmen)

De kust van Torrevieja is een aantrekkelijke toeristenplaats door bijvoorbeeld de boulevard, mooie stranden en de moderne Jachthaven. Bovendien kun je hier over de grote dijk van 1.3km wandelen en er zijn natuurlijk ook een groot aantal horecagelegenheden.
In de jachthaven zijn diverse sporten mogelijk zoals zeilen, waterscooter huren jetboat varen etc. Daarnaast kun je hier ook een trip nemen naar het eiland Tabarca.
Torrevieja is de gastheer van het grootste aantal jachten in de Middellandse Zee. Met oude exemplaren uit het midden van de vorige eeuw.

Zoutproductie

Torrevieja ligt aan de Middellandse Zee ten zuiden van Valencia omgeven door twee prachtige zoutwater lagunes genaamd “Salinas de Torrevieja”. Deze worden beschouwd als de grootste producenten van zout in Europa en tweede van de hele wereld.

Ligging

Torrevieja ligt 47 kilometer ten zuiden van Alicante, de hoofdstad van de provincie, en 35 km van de internationale luchthavens van El Altet en San Javier. De afgelopen 20 jaar is Torrevieja enorm gegroeid en is bekend als een toonaangevend toeristisch centrum in het Middellandse Zeegebied.

Klimaat

Het klimaat is zeer droog gedurende het jaar met 360 dagen zon en 18 º C gemiddeld. Daarnaast zorgen de zeer gezellige en uitnodigende attracties zoals prachtige zandstranden, pleinen, wandelroutes, parken, tuinen, natuurgebieden en grote historische en artistieke monumenten ervoor dat Torrevieja een interresante vakantieplaats is. Zowel in de stad als in het achterland.
Het plaatselijke klimaat Torrevieja is misschien wel de belangrijkste reden van het toegenomen toerisme van de afgelopen jaren. De nuttige werking van de zoutmeren zijn mede de reden van de enorme ontwikkeling van de stad.

Locatie

Facebook

Website

info@torrevieja.nl

Openingstijden:

Maandag: 00:00 - 23:59
Dinsdag: 00:00 - 23:59
Woensdag: 00:00 - 23:59
Donderdag: 00:00 - 23:59
Vrijdag: 00:00 - 23:59
Zaterdag: 00:00 - 23:59
Zondag: 00:00 - 23:59

Bekijk ook eens een van deze locaties