Skip to content

Museo Flotante

Beoordeel deze locatie

Wat is Museo Flotante?

Het museum Museo Flotante biedt de mogelijkheid om kennis te maken met het interieur van een duikboot. Laat je je voorstellen hoe de leden van de bemanning in een dergelijk schip geleefd hebben.

De S-61 Delfin duikboot werd bemand door matrozen die afkomstig waren uit een vredelievende omgeving en cultuur. De Delfin is een Daphne-klasse onderzeeër die door het Spaande leger aan de Raad van Torrevieja is gegeven. Hiermee werd het het eerste drijvende museum van Spanje.

De geschiedenis

De tradities van en relaties met het Spaanse leger werden op 1 december 1974 op de proef gesteld tijdens het gevecht om de vlag van de S-61 Delfin onderzeeër. Toen de laatste onderzeeër moest worden afgevoerd heeft het Ministerie van Defensie besloten om de laatste vlag aan de stad Torrevieja te geven. Tijdens een plechtige ceremonie is de vlag overhandigd. Later werd ook de onderzeeër definitief overgedragen.

Met dank aan het Zee- en Zoutmuseum werd de Delfin Submarine sinds 8 mei 2004 het eerste drijvende museum genaamd Museo Flotante. Daarmee ook het eerste Spaanse legerschip dat voor publiek toegankelijk werd. De onderzeeër brengt mensen in de gelegenheid om een kijkje te nemen in de binnenzijde van een onderzeeër en laat hen zich volledig voorstellen hoe het was om in een duikboot te leven als bemanning zijnde. De Delfin onderzeeër ligt in de haven van Torrevieja en maakt tegenwoordig deel uit van het landschap. De duikboot is sinds de inhuldiging meer dan 1.300.000 keer bezocht.

Locatie

Facebook

info@torrevieja.nl

+34 966 70 68 38

Openingstijden:

Maandag: Gesloten -
Dinsdag: 09:30 - 13:30
Woensdag: 09:30 - 13:30
Donderdag: 09:30 - 13:30
Vrijdag: 09:30 - 13:30
Zaterdag: 09:30 - 13:30
Zondag: Gesloten -

Bekijk ook eens een van deze locaties