Skip to content

Tabarca

4.7/5 - (3 stemmen)

Tabarca is een eiland voor de kust van Santa Pola en behoort tot de provincie Alicante. Het eiland is vrij klein en smal. Het is 400 meter breed en 1800 meter lang.

Het eiland is officieel bewoond sinds 1768, daarvoor was het vooral in gebruik door piraten die het eiland als schuilplaats gebruikten. Het eiland stond vroeger bekend onder de naam “ilsa Plana” wat vlak eiland betekend. Toen er in 1768 een groep van 300 Genuese krijgsgevangenen naartoe was gestuurd, werd het eiland omgedoopt in “isla Tabarca”.

Geschiedenis

De Genuesen bouwden hun stad op het eiland, het stadje werd omgeven door een verdedigingsmuur met 2 poorten waarvan beide ze nog steeds intact zijn. Het dorpje heeft ook een kerk de Petrus- en Pauluskerk (Iglesia de San Pedro y San Pablo), deze is in 2007 geheel gerestaureerd.

In 1789 werd de verdedigingstoren van San José gebouwd, deze staat ten oosten van de stad. De toren is nog steeds intact en de beschermde haag van cactussen die de toren omgeeft staat er ook nog deels. De toren is in de 19e eeuw als gevangenis gebruikt.

Het eiland is nog steeds bewoond, er wonen nu nog maar 50 personen en in de winter nog iets minder.

Een bezoek aan het eiland is zeer de moeite waard, je kunt er heerlijk duiken en snorkelen. Een deel van de zee rond het eiland is een beschermd zee reservaat. Je kunt hier, zonnen, zwemmen en uiteraard van de plaatselijke gerechten genieten. Zoals Arroz Caldero en verse vis, schaal en schelpdieren van grill genieten. Het eiland heeft tevens een hotel in het stadje zodat de echte eiland liefhebber er een heerlijke tijd kan doorbrengen.

Bezoek

Het eiland is gemakkelijk te bezoeken per boot. Er gaat een boot vanaf Alicante en Santa Pola, de tocht vanuit de haven van Santa Pola duurt 15 minuten. Voor de vaar liefhebber is er de boot vanuit de haven van Alicante die er 50 minuten over doet.

Je kunt in de haven bij de afvaart plaatsen vragen naar informatie over dienstregeling en prijzen. In de haven van Alicante  kun je gemakkelijk vlakbij de boot naar Tabarca parkeren in de parkeergarage “Canalejas” gelegen aan de N332 die langs de haven loopt. In Santa Pola is er een parkeerplaats naast de haven.

Locatie

Facebook

Website

info@torrevieja.nl

Openingstijden:

Bekijk ook eens een van deze locaties