Ingrediënten
Tumbet voor 6 personen:
- 2 grote aubergines in plakken van ½ cm gesneden
- 600 gram geschilde aardappelen in plakken van ½ cm
- 2 grote rode paprika’s in repen gesneden
- zout en zwarte peper
Voor de tomatensaus hebben we ook het recept:
- 2 blikken tomatenblokjes (bij gebrek aan lekker tomaten in dit seizoen)
- 2 uien fijngesneden
- takje tijm
- 2 tenen knoflook fijngesneden
- handje gedroogde oregano
En als laatste
- 2 laurierbladen
Bereidingswijze
Alles wordt apart gebakken en dan in een ovenschaal in lagen opgestapeld en afgebakken in de oven.
Bak aardappelen in genoeg olijfolie goudbruin. Laat ze op wat keukenpapier uitlekken en bestrooi met wat zout en peper. Bak de aubergines in dezelfde olijfolie aan beide kanten goudbruin en laat deze ook uitlekken op wat keukenpapier (ook met een beetje zout en peper bestrooien). Bak de repen paprika in olijfolie af en toe al roerend in ongeveer 25 minuten gaar. Maak ondertussen de tomatensaus. Laat de uien 15 minuten zachtjes smoren, voeg hieraan de tijm, knoflook, oregano en laurier toe en laat nog 5 minuten meebakken.
Doe de blikken tomatenblokjes erbij en laat de saus 25 minuten zachtjes koken tot de saus wat ingedikt is. Haal de laurier en het takje tijm eruit. Breng het geheel op smaak met zout en peper. Verwarm de oven op 180 graden. Leg in een ovenschaal een laag aardappelen, daarna een laag paprikarepen en daarover de aubergineplakken. Bedek alles met de tomatensaus en als laatste zet je de schaal 25 minuten in de oven.
Geniet als laatste natuurlijk van de heerlijke Tumbet.