Skip to content

Zout transport

Beoordeel deze locatie

Wat is de zout transport?

Door een grote technische reorganisatie zijn er nu nog zo´n 160 werknemers in vaste dienst betrokken bij de zoutwinning. De zoutproductie vindt tegenwoordig alleen nog plaats vanuit het zoutmeer bij Torrevieja. Uit het zoutmeer bij La Mata wordt geen zout meer gewonnen. Dit zoutmeer dient hoofdzakelijk als verwarming tank voor het andere zoutmeer bij Torrevieja. Het zoutmeer bij Torrevieja is één van de grootste zout exploitaties van Spanje en produceert gemiddeld 600.000 ton zout per jaar. In tegenstelling tot andere zout exploitaties in Spanje, gaat hier de zoutwinning bijna het hele jaar door.

De zoutmijnen van de Salina bij Torrevieja bevinden zich in in het uiterste zuiden van de lagune en ten noorden van de industrieterreinen in het noordwesten van de stad. De Salina’s van Torrevieja en La Mata met een totale oppervlakte van 3.743 hectare werden op 27 januari 1989 tot Natuurpark verklaard door de regering van de autonome regio Valencia. In 2009 had het park 74.000 bezoekers.

De geschiedenis

In Torrevieja is zoutproductie naast visserij al eeuwenlang een grote inkomstenbron voor Torrevieja. Eind vorige eeuw kwam toerisme op als een grote inkomstenbron, hiervoor was zoutwinning de belangrijkste inkomstenbron voor de stad Torrevieja.

Locatie

Facebook

Website

info@torrevieja.nl

Openingstijden:

Bekijk ook eens een van deze locaties