Kerken

Aartspriester van de onbevlekte

In Torrevieja zijn verschillende kapellen, altaren, andere kleine tempels en natuurlijk kerken. Maar misschien wel de een van de meer merkwaardige is de kerk Aartspriester van de onbevlekte ontvangenis. Deze kerk is gelegen in de Plaza de la Constitución en is opgericht in 1789. Maar het meest merkwaardige aspect van deze kerk zijn de materialen die werden gebruikt voor de bouw ervan. Torrevieja werdt vernoemd naar de Eras de la Sal toren. Deze was in 1829 getroffen door een zware aardbeving waardoor de toren in vervallen toestand verkeerde. Daardoor werden de blokken gebruikt voor de restauratie in 1844. De kerk heeft een neoklassieke  stijl en in het centrale altaarstuk staat een mooi beeld van de Onbevlekte Ontvangenis. Van de buitenkant zijn twee groten klokkentorens te zien.

Kerk het Heilig Hart van Jezus

De Kerk het Heilig Hart van Jezus, ook wel sagrado corazon de jesus in het Spaans, is geïnspireerd door de kerk Ermita. De hoofdingang van deze kerk ligt aan de voet van de kerk maar er zijn twee ingangen aan de zijkanten. Waardoor je heel makkelijk naar het altaar van de kerk kan gaan. Er passen ongeveer 1000 mensen in de kerk. Het heeft een koor ruimte voor 92 personen, 11 klaslokalen voor 150 mensen in totaal, een parochiezaal en nog veel meer. De kerk heeft ook een ondergrondse parkeergarage met een capaciteit voor ongeveer 500 auto’s.

Openingstijden

Maandag

Niet beschikbaar

Dinsdag

Niet beschikbaar

Woensdag

Niet beschikbaar

Donderdag

Niet beschikbaar

Vrijdag

Niet beschikbaar

Zaterdag

Niet beschikbaar

Zondag

Niet beschikbaar

Adres

Ons Adres:

Plaza de Oriente Torrevieja

GPS:

40.418412, -3.7121735000001

Telefoonnummer:

Recensie Achterlaten

Uw waardering

Locatie
Infrastructuur
Netheid
Culturele waarde
Prijs
Publiceren...
Jouw beoordeling is succesvol verstuurd
Graag alle velden invullen
Captcha check failed
Jamie-Lee 13 juni 2017 15:16
Locatie
Infrastructuur
Netheid
Culturele waarde
Prijs

Het is zeker aan te raden om naar de kerken en kapellen van Torrevieja te gaan kijken, bomvol informatie en geschiedenis!