Het Sociedad Cultural Casino in Torrevieja is opgericht in 1882 en is een goed voorbeeld van een sociale ontmoetingsplaats die voor alle leeftijden toegankelijk is.
Continue readingTorrevieja International Auditorium
Geïnspireerd door de Berliner Philharmoniker. Dit Auditorium een van de belangrijkste culturele gebouw van de stad geworden, een echt Conference Centre dus. Dit gebouw is
Continue readingThe Aromatic Park Torrevieja
In dit aromapark zijn veel soorten planten en bomen te vinden. Bijvoorbeeld tijm, rozemarijn, citroen bloesem, basilicum en lavendel. Behalve bomen en planten is het
Continue readingSal De Torrevieja
Sal de Torrevieja is een groep van mooie dames uit Torrevieja in prachtige kostuums met veren. Zoals je ze ziet in bijvoorbeeld Rio de Janeiro.
Continue readingLa Feria of Sevillanas
Voorheen werd de Feria in de maand mei gevierd. Dit jaar is de Feria verplaatst naar een andere plek in de stad en vindt plaats
Continue readingGebakken sardientjes
Ingrediënten
Voor Gebakken sardientjes voor 4 personen.
- 12 sardines
- bloem
- zout en versgemalen peper
- partjes citroen om erbij te serveren.
Voor de marinade hebben we ook ingrediënten.
- 2 theelepels peterselie, fijn gehakt
- 4 eetlepels citroensap
- 1 teentje knoflook, uitgeperst
- zout en versgemalen peper en als laatste 4 eetlepels olijfolie.
Bereidingswijze
Snijd de koppen (als deze nog aan de sardinas zitten) niet af. Snijd de vissen langs open, maar niet door de graat. Klap ze open.
Bestrijk de vis met de marinade en laat deze 20 minuten intrekken.
Meng zout en peper door de bloem en bestuif de vis hiermee. Schud de overtollige bloem af. Verhit de olie en bak herin de vis aan beide kanten bruin.
Serveer met parten citroen.
Serranoham met honingmeloen
Ingrediënten
Serranoham met honingmeloen voor 4 personen
- 1 honingmeloen
- 12 dunne plakjes Serranoham
- sap van een limoentje
En als laatste
- scheutje medium dry sherry
Bereidingswijze
Snijd de meloen in de lengte door het midden en haal met een lepel alle zaadjes eruit en schil de helften. Snijd de helften in 8 stukken, ook wel 2 per persoon.
Schik de stukken meloen op een mooie schaal en daarna besprenkel je het met limoensap en hier en daar een druppeltje sherry. Drappeer de Serranohamham in mooie rozetjes hiertussen en garneer met hier en daar wat bladpeterselie.
hallo hallo hallo hallo hallo hallo
Cordero de Navarra
Ingrediënten
Cordero de Navarra voor 4 personen
- 1,25 kg lamsschouder of schenkel zonder been
- 250 mg runderbouillon
- 1 meiknol, geschild en in blokjes gesneden
- 30 g boter
- één eetlepel olie
- 1 grote winterpeen, in dikke schijven gesneden
- 1 uitje, in vieren gesneden
- 12 grote bol-lente-uien, zonder stengel
- 6 nieuwe aardappels,doormidden gesneden
- 1 teen knoflook, uitgeperst
- 400 g gehakte tomaten
- 1 bouquet garni
- 1 eetlepel bloem
En als laatste
- 80 g diepvries erwten
Bereidingswijze
Verwijder het overtollige vet van het lamsvlees en snijd het in blokjes. Verhit de oven voor op 150 gr C
Verhit de olie en de boter in een vuurvaste stoofpan van 21/2 liter, daarna fruit je de ui en lente-uien 5 minuten op matig vuur, of totdat de ui zacht is. Voeg de knoflook toe, fruit het nog eens 1-2 minuten en haal het dan uit de pan. Doe het lamsvlees in kleine hoeveelheden in de pan en braad het aan. Voeg de gefruite uien aan het vlees toe als het bruin is en bestrooi het met bloem. Giet de bouillon erbij en kook al roerend totdat het mengsel glad is en licht ingedikt. Roer de meiknol, wortel, aardappels, tomaten en het bouquet garni erdoor. Doe het deksel erop en laat het 2 uur stoven, of totdat het vlees gaar is. Roer twee of drie keer tijdens het stoven. Voeg de erwten na 1/4 uur toe en als laatste haal je het bouquet garni eruit voordat u opdient.
Geniet van je heerlijke Cordero de Navarra.
Pollo al ajillo
Pollo al ajillo
Haal de knoflookteentjes los van de bol en plet ze ongepeld. Bestrooi de karbonades en drumsticks met zout en peper.
Verhit de olie in een